Nordisk Mesterskap i RPO

 

Nord 14 Logo 225Årets Nordiske mesterskap i radio-orientering ble arrangert av SRAL, den finske radio-amatør organisasjonen, og  avholdt i Tammela 1 times kjøring øst og nord for Helsinki. Arrangementet var lagt til et sports-senter, langt  inne i skogen, men med veldig gode fasiliteter. Hotellstandard overatting, god mat, mange fotballbaner og haller for diverse sportslige aktiviteter, og selvfølgelig skog på alle kanter med terreng for oss RPO løpere. 
Det norske laget besto denne gangen av bare 5 deltagere, men det ble allikevel med medaljer hjem til Norge. Det var ca. 45  deltagere inklusiv åpen klasse, som stilte til start i årets mesterskap.

 Årets arrangement besto av i alt tre løp, de   tradisjonelle 80m og 2m løpene, samt sprint-løpet hvor deltageren skal finne  hele 10 poster, en kontrollpost og mål-beacon.  I sprint sender hver post bare 12 sekunder av gangen, så her gjelder det å peile raskt. Det ble ingen norske medaljer i sprinten. 


Nord 14 5OQ gull 2m-kl60Nordisk mester (uansett klasse) ble svenske Håkan Melin i sprint og 2m løpene, mens SM4VMU Bengt ble nordisk mester på 80 mNord 14 Hege 80m

I 80m løpet Lørdag ettermidddag  ble LA5OQ Christian vinner i M60 klassen og LA9NGA Jon nummer 3 i M 40 klassen. XYL til Christian, Hege kom på 2 plass i kvinneklassen.  I 2m løpet Søndag morgen vant ogsp LA5OQ Christian M60 klassen og  LA9NGA Jon ble nummer 3 i M 40 klassen. Hege kom igjen på 2 plass.

I lag-konkurransen på 80m og 2m   kom Norge på 2 dre plass, slått av Sverige,, og med Finland og Danmark på de 2 neste plassene.

Været viste seg fra sin beste side  i de dype finske skogene, selv om de fleste nok synes at det å løpe i skogen i mer enn 30 varmegrader kan bli i varmeste laget.
Men man er jo i de 1000 sjøers land, så det var gode muligheter for bading og avkjøling når vi kom tilbake til basen.


 

   

Nord 14 Deltagere

, , 

 

Bli medlem
Medlemsfordeler
Nettbutikk
Logg inn
Grupper
Interesseområder
Om NRRL
Kontakt oss