NRRLs kontor holder stengt i juli grunnet ferieavvikling.

Verken telefon eller nettbutikk betjenes i denne perioden. Bestilte varer sendes ut fra starten av august. Send eventuelle henvendelser via kontakskjemaet, så svarer vi så snart vi har anledning.

Får over 820.000 kroner: Nå styrkes beredskapen i Norge

Nå er det gjort kjent at Norsk Radio Relæ Liga får over 820.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen.  – Dette muliggjør et viktig og etterlengtet løft for oss, og vil styrke beredskapen i vårt område betydelig, sier Henrik Solhaug i Norsk Radio Relæ Liga.

Gjensidigestiftelsen har over flere år vært bekymret over at frivillige redningsmannskaper blant annet mangler nødvendig, egnet og godt teknisk utstyr. Det svekker hele den frivillige redningstjenesten og beredskapen i Norge. Derfor ble 54 millioner kroner satt av til FORF (Frivillige Organisasjoners Redningsfaglige Forum), hvor de sjuorganisasjonene som utgjør ryggraden i den frivillige redningstjenesten inngår. Blant søknadene som fikk tilslag var Norsk Radio Relæ Liga som nå får midler for å bidra til et tryggere samfunn gjennom en videreutvikling av redningstjenesten.

Les mer …

Videomøte om valgresultat

NRRLs Hovedstyre har den 22. april 2021 vedtatt følgende:

Alle som er på valg til nytt hovedstyre i NRRL, inkl. vararepresentanter, inviteres sammen med det sittende hovedstyret m. vararepresentanter til videomøte hvor NRRLs generalsekretær åpner den automatisk genererte sluttrapporten, eller referatet, fra den elektroniske generalforsamlingen.

Les mer …

Verdens amatørradiodag 18. april

18. april 2021 markeres Verdens amatørradiodag. Det var på denne datoen International Amateur Radio Union (IARU) ble stiftet i Paris. Verdens amatørradiodag er dagen når IARU-medlemslandene kan vise våre evner til samfunnet og glede oss over et verdensomspennende nettverk av radiovenner. Temaet for 2021 er "Hjemme men aldri alene". På grunn av covid-19 har mange samlinger og begivenheter blitt avlyst også for radioamatørene. På tross av det har radioen gitt oss muligheten til å holde kontakten. Verdens amatørradiodag markerer også starten på NRRL Ham Convention 2021.

La deg inspirere av denne listen over aktiviteter som ble gjennomført i 2020: https://www.iaru.org/on-the-air/world-amateur-radio-day/

Se også ITUs artikkel om verdens amatørradiodag. Her finner du bla. en liten video med den unge radioamatøren OH3OT. Dette finner du her.

Vi oppfordrer alle til å følge nasjonale retningslinjer for smittevern. Alle som deltar oppfordres til å bruke emneknaggen (hashtag) #WorldAmateurRadioDay og @iarur1. 

Fritt oversatt fra Lisa Leenders, PA2LS - IARU Region 1 PR Advisor og publisert med noen endringer.

Har du blitt svindlet av en person i Drammensområdet?

På Facebookgruppen til NRRL har det kommet fram at flere radioamatører har blitt svindlet av det som trolig er samme person i Drammensregionen. Hovedstyret i NRRL ønsker å bistå medlemmene sine i denne saken og har kommet med følgende melding:

Hovedstyret i NRRL ser at et antall av våre medlemmer og grupper har blitt skadelidende i saken som gjelder svindel utført av en enkeltperson i Drammensregionen. Vi ønsker derfor å se på om det er mulig å foreta juridiske grep i fellesskap. De skadelidende som ønsker å være med på dette må da sende NRRLs kontor (Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.) informasjon om: hvem, hva og hvordan de har blitt involvert. Eventuell dokumentasjon slik som skjermdumper av personlige meldinger og kopier av e-poster bes vedlagt.

NRRL arrangerer digital HamConvention fra 18. til 26. april 2021

I forbindelse med årets digitale generalforsamling arrangerer NRRL en digital HamConvention. Her vil det bli interessante og spennende digitale foredrag de åtte dagene generalforsamlingen pågår.

Vi vil bla. få produktpresentasjoner fra flere av de norske leverandørene av radioamatørutstyr, hvor vi får demonstrert spennende nyheter på utstyrsfronten.

Det vil selvsagt også bli radioamatørfaglige foredrag hvor vi vil få mentalt påfyll fra norske foredragsholdere med spisskompetanse fra ulike felt innenfor radioamatørhobbyen.

Les mer …

Bli medlem
Medlemsfordeler
Nettbutikk
Logg inn
Grupper
Interesseområder
Om NRRL
Kontakt oss